PETUA NAK JADI CANTIK GUNA BARANG DAPUR JER..

semalam terbaca dalam paper tentang petua nak bagi kulit putih bersih dan berseri guna brangan yg murah dan mudah nak dapat kat dapur kita..sambil masak boleh sambel menempek kat muka..hehehe..

1. Petua nak kulit puteh berseri



petua dia ambil lobak merah..parut bagi halus2,ambil telur kuning dan limau nipis..campur gaul-gaul then goreng…hehehe tak lah..then tempek la kat muka…selepas beberapa puluh minit basuh muka anda..amalkan 3 minggu sekali..kalau hari2..alamatnya habisla stok barang dapur minggu ni..🙂

2. Petua nak kulit tegang..no more kedut-kedutan ok


yang ni..jimat kos..tadi dah guna kuning telur kan..yang ni ambik puteh telur baki telur tadi ..sapu kat muka..lepas beberapa minit basuh..jimat kan..sebiji telur leh guna untuk 2 petua..bagus mak…🙂

3. Petua hilangkan hitam bawah mata..mcm saya ni


Petua ni mmg saya kena amalkan..maklumlah..keje kat office 8 jam ngadap komputer..kalau tak ngadap customer..balik berkejaran dengan anak-anak..kemas rumah ..lipat baju..lipat suami..hehehe opss..yang pun mudah..

sambil2 buat air teh kat laki kita yg tersayang..ambik uncang teh tu..letak dalam peti beberapa minit..then letak kat kelopak mata..kalau anak2 jenis tidur lena sampai pagi..kita pun leh tidur bertemankan uncang teh tu sampai pagi..ia akanberi kesegaran pada mata kita…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s